Om Eva Stoltz

Hej, vad kul att du hittat hit!

Jag som driver Stoltz Yoga & Energi heter Eva.

För mig är det mycket viktigt att må bra. Hälsan är väl det viktigaste vi har, eller hur? Tyvärr känner jag att utvecklingen i samhället går åt fel håll. Det är för mycket stress och vårat nervsystem blir överbelastat av all digitalisering. Måste vi ha en app till allt? Vi är väl ändå här för att ha kul och umgås, inte för att stressa oss sjuka stirrande på fyrkantiga grejer av plast och metall?!

Jag är övertygad om att vi har många liv på jorden och att jag varit här förut. Vi borde bli klokare och klokare ju fler varv vi är med om, men just nu känns det som mycket går bakåt… men det är väl något vi behöver arbeta med!

 

Min bakgrund

Jag är biolog i grunden, älskar växter och har disputerat i växtfysiologi. Växtfysiologi betyder att jag studerade hur växter ser ut på insidan och att vi inte får glömma rotsystemen som vi kanske inte tänker så mycket på. Jag jobbade med forskning- och utvecklingsprojekt inom växtodling många år innan det var dags att byta. Men intresset för växter finns kvar, just nu lär jag mig om örter och vad de kan göra för vår hälsa. Nu lär jag mig också om djur och människor, hur fungerar vi? Vad händer när vi blir sjuka? Hur påverkas vi av stress och är det känslomässig stress, mental stress eller fysisk stress?

 

Kundaliniyoga

Apropå stress så började jag själv gå på kundaliniyoga 2013, då var barnen rätt så små och jobbet var stressigt. Efter första passet cyklade jag hem och log, jag fattade inte varför jag var så glad men jag mådde bara jättebra. Det kändes som mina sinnen var 10 ggr skarpare, jag kunde höra, se, känna… ja uppleva allt kändes det som. Bara något år senare ville jag veta mer om denna fantastiska yogaform och gick lärarutbildningen på Yogainstitutet i Karlstad. Vilka tekniker det finns, så enkla men ändå så effektiva!! Det enda, och kanske svåraste, som krävs är att jag tar mig tiden och gör dem. Det tog ett tag men nu har jag en bra disciplin och utövar yoga varje dag. Det är ett mycket bra stöd i livet!

Jag började undervisa kundaliniyoga 2015 och då skaffade jag också min första gong som snart blev fler!

 

Gongar och ljud

Ljudet eller vibrationerna av gongar går inte att stoppa, de tränger igenom alla hinder. Försöker du hålla emot så blir det obehagligt! Blockeringar löses upp och energin får flöda. Det är helt fantastiska och första gången jag hörde gongar visste jag att jag minsann också  ville lära mig spela på dem. Jag gillar att spela mjukt och böljande, inga plötsliga “splashar” på mina gongbad! Det var på en gongkurs som jag kom i kontakt med Vedisk astrologi. Läraren var astrolog och givetvis ville jag ha en genomgång av mitt horoskop!

 

Vedisk astrologi

Stjärntecken och planeter, de påverkar oss med sina energier. Allt stämde mycket bättre än det lilla Västerländska astrologi jag kände till sedan tidigare. Det kändes nästan lite läskigt hur den här främmande personen kunde veta så mycket om mig. Så det blev dags att gå en ny kurs igen, nu i Vedisk astrologi!

En fantastisk vetenskap som kan kopplas till yoga, ayurveda, örter och hälsa. Jag kan se i horoskopet mina styrkor och svagheter, hur min hälsa är, varför jag är här, vad min själ ska lära sig i det här livet. Vad min själ är här för kommer jag inte avslöja nu, utan kan bara säga att jag jobbar på det!

 

Frekvensbalansering

På astrologikursen kom jag i kontakt med frekvensbalansering! Det passade in med kundaliniyoga, gongvibrationer och planeternas energier. Allt är energi! Det är möjligt att rätta till obalanser i energisystemet med den fantastiska frekvensutrustningen som jag har. Jag har sett vad som är möjligt! Det är faktiskt otroligt.

Det här var mycket information om mig och mina intressen! Tack för att du orkade läsa ända hit! 

Hur kan jag hjälpa dig? 

Tveka inte att kontakta mig om du har frågor eller funderingar. Vad passar dig bäst? En kurs i yoga, meditation eller vedisk astrologi? Frekvensbalansering eller genomgång av ditt horoskop? 

 

Medlemskap

Jag är medlem i:

hälsonätverket Nova Health Support

 

 

 

 

 Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund, SKY.

Utbildning

Yoga

Celestial communication – Movements of Grace – lärare Ardash Kaur, 1 okt 2022. Certificate

‘Fortsättningsutbildningar, kundaliniyoga: Mind and meditation, januari 2021. Mind and Meditation, Authentic relations, januari 2020, Lifecycles and lifestyles, januari 2019, Vitality and Stress, januari 2018.

Grundläggande lärarutbildning i kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan, 2014/2015
Medicinsk yoga för kundaliniyogalärare, december 2016

De flesta utbildningarna har varit på Yogainstitutet i Karlstad med lärare som Sada Sat Kaur, Sada Sat Singh, Italien, Birgitta Hedman, Karlstad, Charlotte Åström, Stockholm och Dharma Singh, Tyskland.

Gongspel

Planetary Gong Therapi, Nyhyttan, med Methab Benton, USA, juni 2019.

The Art of Sound Healing, Nora, med Abbey del Sol och Tom Soltron från Polen, oktober 2016.

Vedisk Astrologi

Vedisk astrologi med Johan Andao, hösten 2019 och våren 2020.

Frekvensbalansering/biofeedback

Eye disorders and stem cell stimulation, nov 2022. Margrét Margrétardóttir.

Advanced training, The Quantum Academies, okt-dec 2021, Margrét Margrétardóttir. Diploma

CBNS – Clinical Biochemistry and Neurofeedback Science, Jan – Aug, 2021.Wim Verschelden. Certificate CBNS

Frekvensbalansering med QUEX ED av Quantum Academies, QX World. Februari-april 2020.
Utrustningen är inköpt genom Anna-Karin Holm Perrin, Frequence for Life, Nora.

Bakgrund

Jag är egenföretagare inom hälsa och välmående! Jag driver också Månen – en plats för själ och hälsa tillsammans med min vän och kollega Sofia Hadders.

2020 Läste in lärarpedagogik så jag har lärarbehörighet att undervisa i biologi på högstadiet och gymnasium.

Arbetat som miljö- och hälsoskyddsinspektör 2018-2021.

Arbetat som forskare inom tillämpad växtodling av kulturgrödor 11 år på Hushållningssällskapet. 2007-2018.

Biolog och disputerad i växtfysiologi på Stockholms universitet december 2004.