Välkommen att yoga i vår fina studio – Månen i Örebro!

Yoga betyder förening, vi förenar kropp sinne och själ för att nå vårat sanna jag. Yoga är en typ av självutveckling. Vi tränar på att lära känna våra kroppar, vårat sinne och på att lyssna inåt på vår själ.

Kundaliniyoga är en yogaform där vi stärker kropp och sinne med fysiska övningar och stillar sinnet med meditationer. Vi tränar på att utmanas oss själva och samtidigt hitta våra gränser. Vi tränar på att hitta stillhet och styra sinnet genom fokus och meditation.

Övningarna kan enkelt anpassas efter utövarens förmåga! Det spelar ingen roll om du är stel eller om du inte kan utföra vissa övningar. Huvudsaken du vill yoga och hitta din inre kraft, din sanna potential!

Yogi Bhajan* förde kunskapen om Kundaliniyoga från Indien till Västvärlden under slutet av 1960-talet. Han har vidareförmedlat ca 8 000 olika pass och meditationer.

Avslappning är en viktig del av yogan då vi tillgodogör oss effekterna av yogaövningarna. När vi gör fysisk yoga är vi Yang – den drivande energin, aktion, men för balans behöver vi även Yin – stillhet och återhämtning. Mellan övningarna har vi korta pauser för vila och i passet finns det alltid med en längre vila på 7-12 minuter, antingen till musik eller till ljudet av gongar.

Praktisk information:

Ät inget precis före ett yogapass. Det ska helst gått minst 2 timmar efter en större måltid.

Ha mjuka kläder som du känner dig bekväm i.

Ta gärna med en vattenflaska.

Klicka här för att komma till Stoltz Yogas YouTube kanal.

*Det har, under inledningen av 2020, framkommit uppgifter om att Yogi Bhajan utnyttjat personer på olika sätt. Yogi Bhajan gick bort 2004 och lämnade efter sig en organisation, 3HO. Han utnyttjade personer på olika sett i den inre kretsen i 3HO. Att utnyttja personer är inte något jag ställer mig bakom och anser inte att det hör ihop med yoga. Han var en spirituell ledare och lärare som, vad jag förstår, inte själv utövade teknikerna han lärde ut. Trots detta är de tekniker han lärde ut fantastiska och väl värda att vidareförmedla till andra. Jag utövar kundaliniyoga varje dag och vet inte vad eller vart jag skulle vara om jag inte gjorde det.

Välkommen att boka en
Kurs hos mig