Välkommen att yoga med mig i vår fina studio – Månen i Örebro!

Yoga betyder förening, vi förenar kropp sinne och själ för att nå vårat sanna jag. Yoga är en typ av självutveckling. Vi tränar på att lära känna våra kroppar, vårat sinne och på att lyssna inåt på vår själ så att vi kan följa vårt hjärta. Den yogaform jag är certifierad lärare i heter kundaliniyoga.

Vad är kundaliniyoga?

Kundaliniyoga är en yogaform där vi stärker kropp och sinne med fysiska övningar och stillar sinnet med meditationer. Vi tränar på att utmanas oss själva och samtidigt känna våra gränser. Vi tränar på att hitta stillhet och styra sinnet genom fokus och meditation.

Övningarna i kundaliniyoga kan enkelt anpassas efter utövarens förmåga! Det spelar ingen roll om du är stel eller om du inte kan utföra vissa övningar. Huvudsaken är att du vill yoga och att du vill hitta din inre kraft, din sanna potential!

Yogi Bhajan* förde kunskapen om kundaliniyoga från Indien till Västvärlden under slutet av 1960-talet. Han har vidareförmedlat ca 8 000 olika pass och meditationer.

Avslappning är en viktig del av yogan då vi tillgodogör oss effekterna av yogaövningarna. När vi gör fysisk yoga är vi Yang – den drivande energin, aktion, men för balans behöver vi även Yin – stillhet och återhämtning. Mellan övningarna har vi korta pauser för vila och i passet finns det alltid med en längre vila på 7-12 minuter, antingen till musik eller till ljudet av gongar.

Praktisk information:

Ät inget precis före ett yogapass. Det ska helst gått minst 2 timmar efter en större måltid.

Ha mjuka kläder som du känner dig bekväm i.

Ta gärna med en vattenflaska.

Mattor, sittkuddar och filtar finns i lokalen. Vill du ha med egen utrustning går det förstås också bra.

OBS! Du behöver ha en egen försäkring. Stoltz Yoga & Energi  ansvarar inte för skador i samband med yoga, gongbad eller annan aktivitet. Alla deltar på eget ansvar.

Här är en film om vad vi gör under ett pass kundaliniyoga:

Fungerar inte filmen så klicka här för att komma till filmen genom YouTube.

Information om aktuella yogakurser och evenemang hittar du under utbud. Under utbud finns också information till företag eller grupper som vill boka ett yogapass eller gongbad.

 

*I början av 2020 framkom det uppgifter om att Yogi Bhajan utnyttjat personer på olika sätt. Yogi Bhajan gick bort 2004 och lämnade efter sig en organisation, 3HO. Han hade utnyttjt personer på olika sett i den inre kretsen i 3HO. Att utnyttja personer är inte något jag ställer mig bakom och anser inte att det hör ihop med yoga. Han var en spirituell ledare och lärare som, vad jag förstår, inte själv utövade teknikerna han lärde ut utan snarare tvärtom. Trots detta är de tekniker han lärde ut fantastiska och väl värda att vidareförmedla till andra. Jag utövar kundaliniyoga varje dag och vet inte vad eller vart jag skulle vara om jag inte gjorde det. Jag följer inte alla råd och rekommendationer enligt kundaliniyoga till punkt och pricka utan anpassar efter vad som känns rätt för mig.

Jag blev väldigt illa berörd när uppgifterna om vad som hade hänt kom fram och av historierna som berättades av personer som utnyttjats av Yogi Bhajan. Jag ser det som en viktig lärdom om att  vi alla måste lyssna inåt för att förstå vad som är rätt för oss. Visa “Gurus” kan ge oss råd om tips om tekniker och metoder för att ge inre frid. Vad vi sen väljer att ta till oss och praktisera är upp till oss själva och ingen annan. För mig är mantran och mantrameditationer viktiga och de ingår nästan i alla mina pass. Välkommen att prova min typ av kundaliniyoga!

Välkommen att boka en
Kurs hos mig